Stor forbrug af blæsere – Updateres løbende.

I næsten alle el klasser skal der bruges blæser for at holde temperaturen nede på motoren. Selv på en 2WD buggy bil. Det er til at forstå på en 1/8 onroad eller offroad med 14,4 batteri og en ESC med eks. masser af timing med en høj gearing. Jeg har kørt mange indendørs løb i 1/10 med blæser på motor og på ESC.

Den senere tid er der også kommet blæser på buggy bilerne.

Og nu kommer min spørgsmål. Hvorfor skal blæserne være så dårligere i kvalitet?

Nogle gange en der ledningen, der hopper af inde i selve blæsermotoren. Man kan ikke komme til at lodde ledningen på igen. Jeg har oplevet at et lille tryk på selve blæseren for at trykke den fast på bunden med dobbelttape, gør at den går stykker. Der skal heller ikke noget til før lamellerne går i stykker.

Jeg har prøvet en havn at forskellige brands. Ikke den store forskel. Jeg kører ikke meget, men allerede i denne buggy sæson(læs sommer) er der ødelagt 4 styk. Der er også lidt mærkeligt, at producerne af div. biler ikke laver en blæser mount evt. med en art kanal ned til motoren, så al luften bliver ledt væk. Jeg går ud fra de ved at der bruges blæsere på deres biler, og mange kørere fastgør blæser med dobbelt tape.

Kom med dine erfaringer her til siden – jofr@racerc.dk

Mads Koue har skrevet:

“Jeg har ikke smadret nogle blæser siden jeg fik xrays egen holder til min T4. syntes det er mærkeligt de ikke laver til buggy og 1-8 gt når de jo sagtens kan lave noget der kan fungere…Jeg bruger også hudy blæser, fordi man selv skal lodde ledninger på polerne på blæseren så slipper du for dårlige fabriks lodninger som man ofte ser på div. blæsere idag.”

 

Related posts