F1 på bordet.

f1cars

F1 1/10 el fik ikke den store succes i Danmark for få år siden. DMSU og DRCMU havde løb for 190 mm F1 på gummi dæk. Klassen er dog ikke helt død, en snes kørere deltager i klassen under DASU. Reglerne har næsten været de samme i de forskellige unioner. 21,5 turns motor i blinky mode på ESC’ en. Raceformat 5 min. heats.

Jeg har testet flere forskellige mærker på flere baner. Indendørs er F1 bilerne ikke ”på hjemmebane”. Bilen ”kræver” store bløde sving og godt med greb i underlaget. Men udendørs er en formel 1 faktisk meget spændende og morsom at køre på de danske rc baner.

Med Kevin Magnussen er tiden måske inde til et comeback for klassen i Danmark. DASU har løb for F1 biler hen over sommeren.  Vil der komme er et lille comeback. Der er flere rckørere i Vejle klubben, der kører med bilerne, og på Sjælland er der også en lille folk, der kører ræs med bilerne.

På DRCMU´s generalforsamling blev klassen også drøftet, og måske kommer klassen tilbage om lørdag, som en art ”show” klasse.

Under ETS er klassen stor i deltagerantal, og mange fabrikanter har designet en bil til klassen, og flere kommer til. Nyeste rygte er, at Associated barsler med en F1 bil. Men det er fremtiden.

På Nürnberg messen mødte jeg et firma fra Spanien – Valencia, der har designet et F1 bil. De har succes med bilen. Den har været i A-finalen med ETS flere gange. Firmaet hedder MD Racing, de har indtil videre kun en F1 på programmet. De arbejder på en touringcar – også 1/10 el. Bilen er stadig under udvikling.

MDRACINGRC touringcar

Det er en F1 fra dette firma, som ligger på bordet i en pæn hvid kasse.  Bilen hedder MDF14 – 2016 Edition, og fås i to udgaver. En sort version og en gold version.

F1kassen

Ved første øje kast ned i kassen, kan man ikke finde byggevejledningen. Den ligger på en USB pind, så man skal selv printe den ud. Der følger ikke body eller dæk/fælge med.

De forskellige bygge sektioner ligger i hver sin lille pose. Skruer for sig selv. Pænt og nydeligt.

En meget lækker detalje er chassiset, der er plads til undersænket skruehoveder. Det har jeg ikke set før på en 1/10 RC bil. Rigtig godt tænkt.

F1bund

Det første der skal bygges en for vognen. En front vinge er ikke bare en vinge, så på andre F1 byggesæt. På MDF14 er der små del vinger, så den kommer til at ligne en rigtig F1 for vinge. God detalje.

f1frontblok

De underste bærearme er af kulfiber.

F1vingefront

Mere senere……….

Related posts