Lidt mere byggeri og spændende detaljer.

XRAY T4 2020 DEL 3.

Flere steder i bygge vejledningen er der henvisning på upgrade stumper. Der gælder eks. pulleyér, der fås i orange ”XRAY”-farve. Det samme gælder spurgear. Nu er turen kommet til at montere kulfiber tårne på overbulkheads. Vejledningen foreslår ikke at spænde skruerne og bruge ”Hudy´s bulkhead aligment tool”. Har du en metalklods på 17 mm kan du bruge den.

Næste trin er bærearmene. De er ny designet. De er længere end på tidligere modeller. Men fortvivl ikke. Jeg har kikket længere frem i bygge manulen og der bliver det beskrevet, hvordan man kan bruge sine gamle ”korte” bærearme. Det kræver selvfølgelig også, at man har de lange mount til bærearmene. De hedder ”suspension holder” i vejledningen. De nye bærearme kommer i to versioner. Hard og Graphite, det er graphite, der følger med i kittet. Læg mærke til målene i drophøjde. Der er kommet to huler til placering af støddæmper på bærearmene, brug de øverste både for og bag.

Det er altid et stort spørgsmål, hvor meget toe-in eller out, man skal justere bilen ind med. Nogle baner er 2,5 grader i rear OK, på andre baner skal man op på 3 grader. Der følger 5 forskellige plastik bøsninger med, så der er rig mulighed for at tilpasse bilen efter ens kørestil. 

Jeg bruger altid en ”Arm Reamer” til at ”ordne” huller i bærearmene. Så ”kører” de bedre op og ned efter en tur i værktøjet.

Du kan selvfølgelig gøre bilen lang eller kort med afstands skiver. Jeg bygger bilen med 1 mm skive på hver side af bærearm. Det er selvfølgelig huler i den nye bund, så man kan selv bestemme, hvilken type bærearme, man vil køre med.

Styrtøjet er så vidt jeg kan se det samme, som har siddet på tidligere modeller. Det er lidt Orange tilbage. ”Styreleddet” er i den gode gamle farve. Opbygningen er vel kendt. Men det ser ud til, at ikke kan montere selve styrtøjet på overliggeren. Der er 4 forskellige options på turnbuckles til styrtøjet. 

Topdecket er med til at give bilen flex. Kik nøje på bygg vejledningen. Der er et ovalt hul i overliggeren. Jeg monterede et kugleleje i hulet. Man kan også køre uden.

Man kan købe en remstrammer ved siden af. Der er lavet hul til den, men kommer ikke i kittet. Der findes også et topdeck på 1,6 mm. I kassen er det 2 mm top deck, der følger med. 1,6 mm giver mere styring og generelt mere greb.

Der følger servosaver med til bilen. Jeg har set mange køre uden, og er sikkert bedre, men det kan koste en servo, hvis uheldet er ude, så jeg monterer servosaveren.

Related posts