DRCMU 2 i Ny Højen.

Stedet kender de fleste og tæpperne kender folket også. Så intet nyt under solen, lige bort ses fra, at de nye kontroldæk lægger en masse gummi i tæpperne, så søndag eftermiddag var der et godt greb – bred sort linje rundt på banen.

En udfordring for mange. Men det så ud til at de fleste klarede den.

Deltager antallet er vigende i år. OK, kun to løb kørt, men der manglede i hvert fald over tæt ved 20 kørere i forhold til tidligere år. Bliver der ikke arbejdet ude i klubberne med at få nye folk med du til løbene, eller er det noget helt andet, der er galt. 

Men nu til selve løbet.

Der var 4 kørere, der havde taget deres F1 med, og selvfølelig skulle de ud og køre lidt ræs.

Der var perfekt greb til bilerne. De kørte ”faktisk” skide godt, for at skrive det på dansk.

Der var desværre stor forskel i farten hos de 4. Jesper Rasmussen, der lige passede computerne kørte med, og han var overlegen. Flere sekunder hurtigere end de andre. De var Brian Kjærulf, Mogens Pedersen og Henrik Karlson.

I stock var erfaringen også forskellig. Flere erfarne RC kører er med i klassen(farten passer dem). Peter Birch havde næsten boet på bane i flere dage før løbet, og havde fundet farten. Han vandt alle 3 runder kval.

Det særlige ved stock er, at der faktisk er to klasser. Der køres også en for junior. Men de kører sammen. Noget forvirrende da løbet var slut. Peter kunne ikke holde Henrik Rasmussen bag sig i finalerne, og kom ind på 2.pladsen. Henrik vandt 2 finaler, mens Simon (jr) vandt 1 finale. Jens Otto Frederiksen blev nr. 4 samlet, men nr. 3 i ”voksen” regnen skabet.

Simon vandt junior klassen. Lasse Stokholm Kristensen om ind på 2.pladsen. Sebastian Dalgaard kom ind på 3.pladsen, han fik to pokaler, idet han vandt B-finalen. Hvis der er to mesterskaber, hvorfor kører vi dem så ikke adskilt? 

I Superstock var Frederik B. Mikkelsen, Kevin Nielsen og Patrick Folman i deres egen klasse. De kæmpede om pole, og kun ganske få sekunder (læs 1/10) var der mellem dem.

Kevin kunne tage pole med to runde sejre. Steven M. Olsen var hurtigst af resten, han kunne også køre 23 omgange på banen, men manglede lige det sidste.

Dagens overraskelse kom fra Niklas Engholm, der ikke har kørt i over et år, og sikkert længere når det gælder tæppe.

Han kunne køre sig i A-finalen med en bil, som sikkert ikke mange ville køre med en Associated. Det var en lånebil, så han kendte den ikke så godt.

Casper Lund skal også lige nævnes, han kørte sig også i A-finalen, godt gået af den unge gut, der kører large scale om sommeren.

Folk i pitten blev vidne til nogle flotte finaler. Men Kevin var lige lidt hurtigere, og han kunne vinde alle 2 finaler foran Folman, og med Mikkelsen på 3.pladsen.

HobbyWing motoren og max. Gearing bliver løbene tætte, men der sker ikke mange overhalinger i et heat/finale. 

Folman var taget hjem for at se F1. 

I modified var deltagerantallet 11, jeg tror, at det antal har ligget over stabilt i flere år. Der kommer lidt nye til, og nogle falder fra.

Men det er ikke kedeligt at se på. De to Patricks var igen i deres egen klasse. Hornum og Danielsen kæmpede om pole og senere om sejren. Danielsen var tættest på i 2.finale men kunne ikke køre forbi Hornum. Trods den store bane, er der ikke mange overhalingsmuligheder. Hornum tog sejren, og nu står der 1:1 i deres regnen skab.

Der var comeback til Rasmus Callesen, han skyndte sig ind på 3.pladsen, flot kørt, han havde ikke gemt farten. 

Resultater på drcmu.dk

Som noget var der ”live” fra løbet, og mange kikkede forbi på Facebook. Rene Hovgaard gjorde sit til, at det skulle være spændende, han speakede hele ”chancen”.


Related posts